PRACi soovitus põhineb broomheksiini ja ambroksooli kasutamisel ilmnenud tõsiste allergiliste reaktsioonide ja nahareaktsioonide kohta saadetud kõrvaltoime teatistel. Teatiste hindamise tulemused kinnitasid varem teadaolevat allergiliste reaktsioonide riski ja tuvastasid ka vähese tõsiste nahareaktsioonide riski, sh multiformne erüteem ja Stevensi-Johnsoni sündroom.

Selle tulemusena lisatakse tõsised nahareaktsioonid kõrvaltoimetena nende ravimite ravimiinfodesse. Patsiendid peavad nahareaktsiooni sümptomite ilmnemisel ravi koheselt lõpetama.

Tõsiseid allergilisi ja nahareaktsioone esineb nende ravimite kasutamisel harva, nende täpne esinemissagedus on teadmata.

Ambroksooli ja broomheksiini kasutatakse peamiselt suu kaudu rögalahtistitena, et veeldada lima ja muuta see kergemini väljaköhitavaks ägedate või krooniliste kopsu- või hingamisteede haiguste korral.

Eestis on müügiluba järgmistel ambroksooli sisaldavatel käsimüügipreparaatidel:

- tabletid: Flavamed (Berlin-Chemie), Pro-Ambrosan (PRO. MED. CS. PRAHA a.s), Ambrolan (G.L. Pharma GmbH), Ambroxol Sandoz (Sandoz d.d.) ja Brontex (ratiopharm);
- suukaudne lahus: Flavamed (Berlin-Chemie) ja Brontex;
- siirup: Lasolvan (Boehringer Ingelheim), Ambroxol Sandoz ja Brontex;
- pastill: Neo-Bronchol (DIVAPHARMA) ja
- kihisev tablett: Flavamed.

Eestis on müügiluba järgmistel broomheksiini sisaldavatel käsimüügipreparaatidel:

- Bromhexine-Grindeks tablett ja siirup (AS Grindeks).