Kuna nahk ei saa talvel enam õhust nii palju niiskust, tõmbub see ökosalongi Harmonia juhataja Heli Kanni sõnul kaitseseisundisse. „Ma nimetaksin seda külmastressiks. Muidu saab nahk ise hakkama, kuid talvel tuleb seda toetada ja turgutada – koorida, niisutada ja toita,“ ütles ta Bioneer.ee-le.

Enne välja külma kätte minekut tuleks ökosalongi perenaise sõnul hommikuti kaitsta näonahka toitvama kreemiga, seda eriti siis, kui nahk on kuiv ja tundlik. Kreem ei tohiks nahka ummistada, vaid see peaks saama siiski hingata. Õhtul enne magamaminekut tasub aga nahal lasta puhata ja taastuda ning kasutada kergemat, sügavniisutavat kreemi.

„Talvel tasub kreemid ära vahetada – mis suvel oli toitvam öökreem, siis seda kasutada nüüd päeval ja vastupidi,“ soovitas Kann.

Kreemide valimisel tasub jälgida, et need ei sisaldaks põhilise koostisainena vett, vaid õlisid või rasvasid. Kindlasti soovitab Kann vältida glütseriini sisaldavaid kreeme. Glütseriin on küll niiskusesäilitaja, kuid imab niiskuse ka naha sügavamatest kihtidest.

Kanni soovitusel võiksid talvised kreemid sisaldada hoopis võiseemniku võid (inglisekeelse väljendi otsetõlke tulemusena tuntakse seda ka sheavõina) või mesilasvaha, mis tekitavad nahale kaitsekihi, ega lase sel niiskust kaotada.

Hea on ka argaaniaõli, mis niisutab ja toidab nahka sügavuti. Seejuures ei tasu karta, et need kreemid oleksid liiga rasvased, ega imenduks hästi või ummistaksid poorid. Sellest, kuidas ise head talvist näokreemi valmistada, saad lugeda SIIT.