Mullu käivituskaalukirurgia keskus, mis hakkab tegema koostööd Fertilitasega. Milles seisneb see koostöö?

Kaalukirurgia keskus on erialakliinik, mis on keskendunud rasvumise kirurgilisele ravile. Ametialane oskusteave ja kogemustepagas on meil endil ja see on märkimisväärne. Fertilitas pakub meile tegutsemiseks väga head meditsiinilist taristut, olmetingimusi meie patsientidele ja tipptasemel personali. Oleme enese ja koostööpartnerite suhtes väga nõudlikud. Hindan meie koostöösuhet Fertilitasega heaks, loovaks ja perspektiivseks.

Mis tingis kaalukirurgia keskuse loomise?

Soov pakkuda väga head raviteenust. Kompleksne ravi, mõistlikud ooteajad, patsientide privaatsus ja personaalne lähenemine on asjad, mida väärtustame. Olles kaalukirurgia alal pikka aega praktiseerinud, on kujunenud arusaam patsientide vajadustest ja ootustest. Rasvumine on suures osas käitumuslik probleem aastatepikkuse kujunemislooga. On päris selge, et püüd lahendada seda vaid kirurgilise sekkumisega, mille kestus jääb tavaliselt alla pooleteise tunni, on vastase alahindamine. Operatsiooni eesmärk ei ole kitsalt toiduportsjonite vähendamine, vaid pigem patsiendi söömis-, liikumis- ja käitumismustrite muutmine ehk elustiili muutus. Psühholoogilised, toitumuslikud ja käitumuslikud aspektid vajavad võrdselt tähelepanu.

Teisisõnu, patsient saab kirurgia näol väga tõhusa tööriista, millega kaalu langetada, kuid ta vajab ka kasutusjuhendit ja koolitust, kuidas sellega tulemuslikult ja ohutult ümber käia. Siin on otsene seos rahuloluga ravitulemuste ja elukvaliteediga pärast lõikust. Keskendudes vaid lõikusele, võib objektiivselt mõõtes olla ravitulemus suurepärane – kaal on langenud, aga patsient pole ikka rahul. Põhjuseks ebareaalsed ootused, halb nõustamine või allasetsevate psühholoogiliste probleemidega mittetegelemine.

Kaalukirurgia Keskuse loomise peamine ajend oli vajadus ja võimalus disainida ja pakkuda teenust sellisena, nagu me seda ideaalis näeme ja millisena patsiendid seda vajavad. Diskreetsus ja privaatsus on midagi, mis inimestele samuti üha enam korda läheb.

Kellele see on mõeldud?

Ootame konsultatsioonile kõiki patsiente, kelle rasvumisest tingitud terviseseisundi muutused on piisavad, et vastata kaalukirurgia üldtunnustatud näidustustele. Kaalukirurgia eesmärgid, tulemused, võimalikud kõrvaltoimed ja tüsistused patsiendi ootuste foonil on konsultatsiooni sisuks. Konsultatsioon ei eelda, et patsiendil peab olema kindel soov tulla lõikusele. Pigem ärgitan patsienti n-ö aega maha võtma ja veel kord järele mõtlema selle ravimeetodi sobimisest temale. Juhtub sedagi, et patsient loobub konsultatsiooni järel operatsioonist või lükkab seda edasi. Ma arvan, et sellised konsultatsioonid on väga õnnestunud. Ebareaalsete ootustega patsientide ümberveenmine on arsti küpsuse tunnus.

Kes kuuluvad keskuse meeskonda lisaks kirurgidele?

Toitumisnõustaja, bariaatriaõde, psühholoog, füsioterapeut, programmi koordinaator.

Kas keskus teeb kaalu langetavaid lõikusi ka haigekassa rahastamisel või ei?

Haigekassa lepingut keskusel ei ole. Me ei välista seda tulevikus, kuid hetkel saame hakkama ilma haigekassata. Inimesed oskavad oma tervist väärtustada ning on nõus investeerima tegevustesse, mis seda pikas perspektiivis positiivselt mõjutavad. Haigekassa rahastatav kaalukirurgia on Eestis olemas ja haigekassa saab oma raha eest head raviteenust. Olen kaalukirurgia arengusse Eestis aastaid panustanud ja võin seda kindlalt väita. Meie pakutav ei mahu täna haigekassa poolt rahastatavasse teenuse mudelisse.

Millisena näete kaalukirurgia keskust 5–10 aasta pärast?

Loodame olla valdkonna juhtiv kliinik nii Eestis kui ka meie lähiregioonis – Baltikumis ja Soomes.

Kaalukirurgia keskuse teenused

Laparoskoopiline mao bypass-operatsioon ehk maost möödajuhtiv operatsioon

Laparoskoopiline mao vertikaalne resektsioon ehk sleeve resektsioon

Laparoskoopiline mao plikatsioon 

Revisoonlõikused

Kaalulangusjärgsed plastilised operatsioonid

Teenuste paketti kuulub põhjalik eelkonsultatsioon, operatsioon, nõustamine ja 2-aastane jälgimine pärast lõikust

 


Bariatric Services OÜ, Kaluri tee 5a, 74001 Haabneeme, Viimsi vald
E-kiri: info@bariatricservices.eu

Kaalukirurgia keskuse klienditeenindus: tel 520 7001
Kirurgi ja toitumisnõustaja vastuvõtule registreerimine: tel 664 6444
Vastuvõtud, konsultatsioonid: A. H. Tammsaare tee 47, Tallinn, tel 664 6444

Jaga
Kommentaarid