Eelmisel aastal oli haiglaravil 42 300 patsienti ja 12 500 patsienti olid päevaravi osakondades.

Kliinikumi naistekliinikus sündis 2 389 last, neist 90 olid kaksikud. Viiskümmend kolm naist olid tulnud sünnitama Vene Föderatsioonist ja üheksa Soomest.

Kliinikumi uute ravikorpuste ehk nn Maarjamõisa meditsiinilinnaku II etapi ehitus toimub graafikujärgselt, uued ravikorpused valmivad käesoleva aasta lõpus.

Kliinikumi juhatuse esimehe Urmas Siiguri hinnangul on 2014. aasta kordaläinud: „Eelmine aasta oli kliinikumile edukas. Näen, et käesolev aasta tuleb pingelisem, sest kliinikumil on eesmärk säilitada eelarve tasakaal, kuid kollektiivlepingupõhine põhipalga kasv ei ole haigekassa hinnatõusuga kaetud.“

Sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikum on Eesti ainuke ülikoolihaigla. Seal osutatakse kõrgetasemelist arstiabi kõikidel meditsiinierialadel. Mitmetel kitsamatel erialadel on kliinikum ainus kõrgema etapi eriarstiabi osutav raviasutus Eestis, kus viiakse läbi organsiirdamisi, tehakse laste kardiokirurgilisi operatsioone ja osutatakse meditsiinigeneetika teenuseid.

Kliinikumis tegeldakse õppe- ja teadustööga, kohaldatakse uusi ravimeetodeid ja ravimeid, korraldatakse konverentse ning muid teadusüritusi. Koostöös Tartu Ülikooli arstiteaduskonnaga ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga toimub arstidele, õdedele ja muule meditsiinipersonalile diplomieelse ning diplomijärgse välja- ja täiendõppe andmine.