SA Koeru Hooldekeskuse juhatuse esimees Rünno Lass selgitas, et kuna tegemist on erilist hoolt vajavate inimestega, kes võivad abi vajada ka pisiasjade juures, siis on 8-liikmeline personal saanud spetsiaalse koolituse.

"Töötajate koolitamine toimus koostöös Tervise Arengu Instituudiga ning lisaks teoreetilistele teadmistele käidi kogemusi omandamas ka naaberriigis Soomes. Hooldekeskuse suund on olla edaspidi üle-eestiliseks praktikabaasiks mäluhäiretega eakate eest hoolitsevate hooldustöötajate koolitamisel," rääkis ta.

Võrreldes tavapärase eakatale pakutava ööpäevaringse hooldusteenusega on psühhogeriaatria osakonnas rõhk klientidele võimalikult koduse keskkonna loomisel ning nende kaasamisel mitmesugustesse tegevustesse.

Osakond tahab edaspidi pöörata erilist tähelepanu ka klientide peredele ja lähedastele ning korraldada perepäevi, kuna pere, kus on mäluhäirega eakas inimene, vajab ka ise toetust.

Seniste 4-kohaliste tubade asemel on osakonnas nüüdsest 1- ja 2-kohalised rõõmsates värvides toad, avarad koridorid ja ühistegevuse ruumid ning mullivann.

Klientide tervislikku seisundit jälgib ning pere- või eriarsti poolt määratud ravi tagab osakonnas töötav meditsiiniõde.

Enamik osakonna kohtadest läheb praegu Koeru hooldekeskuse klientidele, väljaspoole on pakkuda kümme kohta ning esimesed kliendid kolivad sisse juba järgmise nädala alguses.

Kuna tegemist on kindlale sihtgrupile mõeldud teenusega, siis on teenusele asumise aluseks geriaatrilise hindamise kokkuvõte.